Vlag
< Terug naar nieuwsoverzicht

Derdeklassers speeddaten met beroepsbeoefenaars 

Afgelopen maandag, 25 maart, vonden er op bij ons school speeddates plaats tussen de derdeklassers en beroepsbeoefenaars. Door te praten met mensen met verschillende beroepen leerden de leerlingen meer over de beroepen en bijbehorende opleidingen. 

Alle leerlingen hadden zes speeddates van vijftien minuten. Bij de speeddate waren bijvoorbeeld een verpleegkundige, boekhouder, ondernemer in de bouw en een leerkracht van groep 8 aanwezig. In totaal waren er maar liefst 25 mensen uit het werkveld die de leerlingen van KiiM te woord stonden. 

Interesse

De leerlingen hadden in de lessen vragen voorbereid die inzicht konden geven in het beroep en de bijpassende opleiding. De beroepsdragers bleken goed voorbereid op het vragenvuur. Taco, ondernemer van beroep, merkt op: “Het is zo belangrijk om oog te hebben voor je eigen kwaliteiten en dat je, ook als leerling, nadenkt over wie je eigenlijk bent en wat je wil zijn.” Leerling Sophie had een speeddate met Hannah, derdejaars student Ruimtelijke Vormgeving aan het Cibap in Zwolle. Sophie vertelt: “Het was een leerzame speeddate en ik heb nu zeker ook interesse om deze opleiding te gaan volgen!” 

Stage lopen

De derdejaarsleerlingen zijn momenteel bezig met de oriëntatie op opleidingen en de beroepen de zie mogelijk interessant vinden. Aansluitend op de speeddates lopen ze vandaag, dinsdag 26 maart, stage bij een bedrijf waar ze mogelijk later willen werken. Op donderdag aanstaande bezoeken ze allemaal Zorg Tastbaar waarbij ze kennismaken met het brede terrein van zorg en zorgtechnologie.