Vlag
< Terug naar nieuwsoverzicht

Een voorstelling over profielkeuze

Elk jaar moeten derdeklassers zichzelf de belangrijke vraag stellen: welk profiel ga ik kiezen? Dat kan veel spanning met zich meebrengen voor leerlingen en ouders. Deze profielkeuze heeft gevolgen voor de toekomst en is daarom voor veel leerlingen moeilijk te overzien. Docenten, decanen en ouders willen ze natuurlijk zo goed mogelijk in begeleiden in deze profielkeuze. Daarom geeft schoolvoorstelling ‘Later Begint Nu’ inzicht in wat een keuze eigenlijk is en hoe een keuzeproces werkt. 

Profielkeuze LOB
In ‘Later Begint Nu’ spelen drie acteurs herkenbare situaties voor 3e-klassers rondom het maken van een profielkeuze. De leerlingen krijgen inzicht in hoe een keuzeproces werkt en worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop zij hun keuzes maken.

Keuzes maken
Profielkeuzevoorstelling ‘Later Begint Nu’ is speciaal ontwikkeld om leerlingen inzicht te geven in hoe een keuzeproces werkt. Theater is daarbij een perfect middel om gedrag zichtbaar en bespreekbaar te maken. Wat verwacht je van jezelf en wat verwachten je ouders van je? Hoe ga je om met keuzestress? Wat is eigenlijk de invloed van je vrienden op jouw profielkeuze? En hoe ga je om met vooroordelen? Al deze factoren zijn van invloed op je keuze en worden in de voorstelling getoond en genuanceerd. Leerlingen worden uitgedaagd om na te denken over de manier waarop ze zelf kiezen.

De voorstelling vond woensdag 27 maart plaats voor de leerlingen van de middenbouw.